De gezinsklas

De gezinsklasVoor kinderen die door hun gedrag hun eigen leerproces of dat van andere kinderen verstoren.

Kinderen tot en met groep 8 werken samen met één of meerdere gezinsleden en een leerkracht tijdens reguliere schooltijden aan doelen voor in de klas. In De Gezinsklas onderzoekt iedere deelnemer wat hij kan bijdragen aan het verbeteren van het functioneren van de kinderen in de klas.

Aan de gezinsklas kunnen tussen de zes en negen gezinnen met een leerkracht deelnemen. De Gezinsklas is een ochtend in de week gedurende een periode van 10 tot 12 weken. De ouders en leerkracht helpen het kind bij het maken van schoolwerk en het halen van de vooraf gestelde doelen.

“Gezinnen, leerkracht en therapeut werken samen
aan doelen voor in de klas”

De rest van de week volgen kinderen onderwijs in hun eigen klas. Gezinnen, leerkracht en therapeut werken samen aan doelen voor in de klas. De vorderingen van het kind worden iedere dag bijgehouden op een doelenkaart.

De gezinsklas is gebaseerd op het model van het Marlborough Education Centre in London. Deze aanpak vergroot schoolse vaardigheden en voorkomt uitval van leerlingen. In Denemarken is de gezinsklas (onder de naam familieklasse) al jaren een succes.

Wanneer tijdens deelname aan de gezinsklas blijkt dat extra ondersteuning in de thuissituatie, of trauma behandeling nodig is, kunnen wij dit ook bieden.

De kosten voor de gezinsklas kunnen we laag houden doordat de zorg op school plaatsvindt, er negen gezinnen tegelijkertijd van de hulp profiteren en doordat Madelies zeer lage overheadkosten heeft.

Meer informatie

Voor gemeenten:

Met de gezinsklas bieden wij een kwalitatief hoogstaand product dat zowel op het vlak van jeugdhulpverlening als binnen het passend onderwijs een plek verdient. Wij komen graag vrijblijvend de details van de gezinsklas met u bespreken.

Voor scholen:

Wij komen graag vrijblijvend op uw school langs om de mogelijkheden van de gezinsklas met u te bespreken.

Voor ouders:

Wanneer ons aanbod van de gezinsklas u aanspreekt raden we u aan met de school van uw kind in gesprek te gaan. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

De gezinsklas in de media

De Asser Courant, november 2020:
Gezinsklas bij het Kompas in Assen
Verrassend passend, maart 2019:
De gezinsklas: kleine stappen, grote verandering
De Volkskrant 09 april 2016:
De gezinsklas in de Volkskrant
OOG TV 29 januari 2016:
https://www.oogtv.nl/2016/01/186319/
Radio 1 27 januari 2016:
http://www.radio1.nl/item/341118-De-gezinsklas:-samen-met-papa-en-mama-naar-school.html
RTV Noord 25 januari 2016:
https://http://www.rtvnoord.nl/nieuws/158761/Gezinsklas-samen-met-papa-en-mama-naar-school